“Yüksek Ziraat Mühendisi Kezban Şahin Taysun’un Potkal kitap yayını “Kafesteki Kalp” adlı romanı kadınlarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne edebi bir katkı niteliğinde. Anılar, olayların düşündüren değerlendirmesiyle ilgi çeken anlamlı vurgulamalarla başarılı bir çıkış.” Yekta Güngör ÖZDEN

26 Eylül 2013 Perşembe

Aşksız Gölgeler / Kadir Aydemir (Kitap)



Beğendiğim Kitaplardan:

Aşksız Gölgeler / Kadir Aydemir / Öykü / Yitik Ülke Yayınları / 2013 / 2. Baskı

Kitap Hakkındaki İzlenimlerim

“…Kadın hiç ses çıkarmadan onun gözlerine bakıyordu. Sözcüklerin yan yana gelemediği, kimi duyguların insanın boğazında kemik gibi tıkandığı anlar vardır. Bu renksiz sessizliği “Hoşça kal” diyerek bozdu.
Kalktılar. Ölü yapraklara basarak ilerlediler taşlı yolda. Rüzgâr ikisinin arasından geçip denize değdi ve sessizce havalandı. Gölgeler birbirinden ayrılmıştı…” ( Kitabın “Sonsuz” adlı öyküsünden alıntı)  

Aşksız Gölgeler’de şiir dili eşliğinde bir solukta okunacak akıcı ve güzel öyküler var. Bu öyküleri büyük bir keyifle okudum. Yazarın Sonsuz Unutuş (öykü) adlı kitabını da aynı         güzellikte bulmuştum. Aşksız  Gölgeler okuru sarsan, düşündüren ve kendinden kesitler bulduran harika bir kitap… Yakın zamanda Almanca olarak da basıldı. Şair Yazar Sn. Kadir Aydemir’i bu muhteşem kitabından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.


ARKA KAPAK yazısından:

Aşkla erotizmin, ölümle ayrılığın buluştuğu öyküleri Kadir Aydemir’in şiirsel dilinden okuyacaksınız Aşksız Gölgelerde… Bazen bir deniz kabuğu, bazen bir rüzgârgülü size yalnızlığı fısıldayacak… Tam burada, kim bilir, belki de sessizliğin kendisidir yazılanlar. Kadir Aydemirin ilk öykü kitabı Aşksız Gölgeler, edebiyatta kısa öykü tadını seven okurlar için yepyeni bir yolculuk şansı…
“Zaman eskimez. Geçip giderken her şeyin yüzünü de yanında götürür. Meyveleri soldurur, kelebeği öldürür, anneleri ağlatır. Fotoğraf karelerine asılı gülüşünüz dondurulmuş bir mutluluk tablosu olur artık. Albümünüzü açar ve bir kısmı kartona yapışmış resimleri tek tek çıkartmaya çalışırsınız. Zaman buna bile izin vermez, bu küçük zevke.”





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder