“Yüksek Ziraat Mühendisi Kezban Şahin Taysun’un Potkal kitap yayını “Kafesteki Kalp” adlı romanı kadınlarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne edebi bir katkı niteliğinde. Anılar, olayların düşündüren değerlendirmesiyle ilgi çeken anlamlı vurgulamalarla başarılı bir çıkış.” Yekta Güngör ÖZDEN

26 Haziran 2013 Çarşamba

ÇOBAN YILDIZI/ Gökmen Küçüktaşdemir


BEĞENDİĞİM KİTAPLAR'dan;

 ÇOBAN YILDIZI/ Gökmen Küçüktaşdemir/ Roman

Belki de bir çoban yıldızına ihtiyacımız var…
Gökmen Küçüktaşdemir’in ilk kitabı (romanı) “Çoban Yıldızı”, ülkemizin yaşadığı sıkıntıların nedenlerini anlayabilmemiz adına oldukça değerli bir yapıt. Ayrıca karanlığa aydınlık ulaştırmaya çalışan bir çoban yıldızı konumunda…
Ülkemiz ve Ortadoğu ülkelerinin kaynaklarına göz dikenlerin,  bölme ve ayrıştırma adına oynadığı oyunları güzel bir kurguyla gözler önüne seriyor.
Yazar,  romanında okura anlatmak istediklerini akıcı bir dille ele alırken aynı zamanda, erdemli yaşamın ilkelerini, dostluğun ve dayanışmanın gücünü de vurguluyor. Kitabının ana karakteri Yahya ve diğer karakterlerin örnek ülke sevgisi ve onların bu uğurda ödediği bedeller kurguya çok güzel bir şekilde yerleştirilmiş durumda.
 Günümüzde ülke olarak yaşadıklarımız sıkıntıların geçmişte tohumlarını atan kötü odakların amaçlarını ve kullandıkları araçları anlayabilmek adına, bu eserin okunmasını ısrarla öneriyorum. Ayrıca kahramanların heyecanlı serüvenleri, eseri bir solukta okumayı sağlıyor.
Eserde etkilendiğim bir bölüme ait bir alıntıyı ekliyorum:
“…İnsan ne kadar kaçsa da bir an geliyor kendini savaşın içinde buluyor. Hele böyle bir coğrafyada yaşarken… Barış,  gerçekleşmesi zor olan bir platonik aşkı anımsatıyor, hayalinin bile kurulması zor olan. Kim dost, kim düşman karıştırır mı hiç insan? Ben karıştırıyorum bir süredir bu topraklarda. Birileri Türk, Kürt ya da Arap olduğu için, diğerleri Alevi ve Sünni’sin diye, bir başkası suya, petrole ve verimli topraklara yakın oturuyorsun bahanesiyle, yine bazıları da sadece birileriyle kan bağın var diye elinden almak için çabalayıp duruyor hayatını. Bu kadar mı çok seviyorlar; zayıf görüneni ezmeyi, sahip olmak için helak etmeyi. Bu kadar mı çok seviyorlar halkları, aileleri ve hatta kardeşleri birbirine düşürmeyi. Bu kadar mı çok seviyorlar kan görmeyi…” Çoban Yıldızı / Gökmen Küçüktaşdemir/ Yalınayak Yayınları/ Şubat 2013   
Sn. Gökmen Küçüktaşdemir’i ülke sorunlarımıza gösterdiği duyarlılık ve güzel kaleminden dolayı kutlamak gerekiyor.

Kezban ŞAHİN TAYSUN
Araştırmacı Mühendis-Yazar



ARKA KAPAK:

"Yürüyor, yürüyor, yürüdükçe uzuyordu sanki yol… Yürümek de yetersiz olduğunda varılan istasyonun anonsuyla kapıları açılan hızlı tramvaydan inip bir otobüse, otobüsten inip bir balıkçı teknesine, oradan bir at arabasına atıyordu kendini… Çizgileri belirginleşiyor, koordinatları kesinleşiyordu, alnındaki kırışıklıklar ve saçındaki beyazlar arttıkça. Ama o her şeyden uzaklaşmak ve bazen gerçekten kaçmak istiyordu. Şimdiye kadar, kim bilir kaç kentin ışıltılı ve kalabalık sokaklarından, geniş caddelerinden geçmişti… Kaç kasabanın ve köyün insanı tedirgin eden sakinliğini terk etmişti… Eskiyen yüzler, unutulan isimler, yarım kalan hikayeler vardı sessizliğin avuçlarında ve artık o tüketmek için yüklendiği mesafelerin ağırlığının giderek arttığını hissediyordu.

      25 yıl olmuştu. 25 yıl...

      Huzurla kavganın, bencillikle cömertliğin, değerlilikle hiçliğin, silah sesleriyle kahkahaların arasında dolaşıyordu. Artık eskisi gibi acı değil, yorgunluk hissediyordu."

detaylı bilgi linkleri:  www.gokmenkucuktasdemir.com


2 yorum:

  1. Sevgili meslektaşım, Gökmen Küçüktaşdemir'i hiç duymamıştım, tanıtım için tşk. ederim.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili meslektaşım :) rica ederim :)Her zaman için paylaşacağımız daha çok güzellik olduğunu düşünüyorum. Sizin gibi ben de bu konuda;değerli kalemleri tanıtma hususunda, keyif alanlar arasındayım. Nice güzelliklere:)

    YanıtlaSil