“Yüksek Ziraat Mühendisi Kezban Şahin Taysun’un Potkal kitap yayını “Kafesteki Kalp” adlı romanı kadınlarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne edebi bir katkı niteliğinde. Anılar, olayların düşündüren değerlendirmesiyle ilgi çeken anlamlı vurgulamalarla başarılı bir çıkış.” Yekta Güngör ÖZDEN

17 Mart 2014 Pazartesi

Aynadaki Göz / Öykü / Kezban Şahin Taysun / Yitik Ülke Yayınları / Mart 2014

"Kafesteki  Kalp" adlı romanımdan sonra ilk öykü kitabım  "Aynadaki Göz"  Yitik Ülke yayınlarından  Mart 2014 'de çıktı. 
D&R ve İdefix'de online satış başlamıştır. 21 mart 2014 de kitapçılarda....



ARKA KAPAK YAZISI

Kötülüğün kılıcı niçin çok keskindir? Ve bir o kadar yıkıcı? Onunla karşılaşmaksızın yaşamak ütopya olsa gerek! Ya bozuk bir karakter ya da olumsuz düşüncenin esiri olanlar, öldürmez mi güzellikleri? Kötülüğün kurşunu hep pusuda mı bekler? Yoksa ona rastlamadan geçen anlar mıdır, mutluluk? Ne çok soru! Ne çok yanıt! Yanıtlardan birini seçip sakinleşme çabası mıdır, yaşamak?

“…Birkaç saat sonra beni hiç tanımıyormuş gibi yanımdan hızla geçti. Sanki bir uçak, ses duvarını aşarak bir kentin çok yakınından geçmişti ve bu sırada geçtiği yerdeki tüm evlerin camını patlatmıştı. İşte o an aşk, ruhumda binlerce cam kırığına dönüştü ve tüm organlarıma battı. En çok da yüreğime… Kimse görmüyordu ki ben oracıkta can çekişiyordum. En güzel aşk tümcelerimi yanlış yerde kullanmıştım. Yıllar sonra yine yanılgıya düşerek yanlış yerlerde huzur ve çözüm aramıştım, tıpkı ninemin evinin önünde olduğu gibi… Kışta kalmış, yapraklarını dökmüş çıplak ve yalnız bir ağaç gibi hissettim kendimi. Bu defa ruhum üşüyordu…”
Aynadaki Göz, kadını, aşkı, yaşadığımız çevreyi ve duygularımızı mercek altına alıyor. Sözde dört dörtlüklerin yazdığı kurguları yazgı olarak yaşayan kadınların iç dünyasının birer izdüşümü olan öyküler ile karanlığı sorgulatıyor okura. Umarsızca, doğrularına sahip çıkamadan toplum baskısı altında ezilen kadınların sessiz çığlıklarını ön plana çıkarıyor. Aynı zamanda doğa yitiminin gelecekte yaratacağı trajediyi gözler önüne seriyor. Duyarsızlığın, sevgisizliğin ve savurganlığın sonuçlarına vurgu yapıyor. İçimizde tortulaşmış duyguları dışa vurmanın çözüm yollarını arıyor. Diğer bir ifade ile bizi iç ve dış dünyamızla yüzleşmeye çağırıyor.



4 yorum:

  1. Hayırlı olsun, emeğinize, kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Kitabıma ilginiz için çok teşekkürler, sevgili Gamze Esra Ersöz, en içten dileklerimle :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. HAYIRLI OLSUN. NE GÜZEL BİR KİTAP YAZARI OLMAK :))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Nihal Baysal Koçer, güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Sevgiler ve güzellikler :)

    YanıtlaSil