“Yüksek Ziraat Mühendisi Kezban Şahin Taysun’un Potkal kitap yayını “Kafesteki Kalp” adlı romanı kadınlarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne edebi bir katkı niteliğinde. Anılar, olayların düşündüren değerlendirmesiyle ilgi çeken anlamlı vurgulamalarla başarılı bir çıkış.” Yekta Güngör ÖZDEN

29 Temmuz 2016 Cuma

KAFESTEKİ KALP ÜZERİNE BİR OKUR GÖRÜŞÜ

Değerli Kalem; Şair Sn. Türkan SÖĞÜT GEZER’e  teşekkürler..

Kafesteki Kalp Üzerine Bir Değerlendirme:

KAFESTEKİ KALP/ Roman /Kezban Şahin Taysun/ Potkal Kitap Yayınları /2013

Romanı elimden bırakmadan büyük bir istekle okudum. Kadının toplumsal cinsiyetinin getirdiği geleneksel yükler, aile ve toplumsal baskının altında ezilen kadının, nice kadının Meriç teyzenin, Emine teyzenin  aynasından Cemal amcanın perspektifinden kendine bakışının perspektifi, ataerkil toplumda, erkek lehine işleyen sistemin  öğretileriyle kadın ne yazık ki daha  doğar doğmaz  nasibini alır,  kadının bu öğretilerin kurbanı olmaması, uygun sosyal ekonomik standart  içinde kaderine boyun eğmemesiyle, mümkün, her türlü yaftanın ve erkin tahakkümüne rağmen var olan kadın kahramanları nedeniyle kadının varoluşunu bir kez daha hissettiren düzeyli roman….
           Kezban Şahin Taysun’u yazın hayatında bu konuya katkısı ve duyarlılığı nedeniyle ayrıca kutluyor, gülün değerinin gül ile tartıldığı yarınlar diliyorum.

Türkan SÖĞÜT GEZER