“Yüksek Ziraat Mühendisi Kezban Şahin Taysun’un Potkal kitap yayını “Kafesteki Kalp” adlı romanı kadınlarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne edebi bir katkı niteliğinde. Anılar, olayların düşündüren değerlendirmesiyle ilgi çeken anlamlı vurgulamalarla başarılı bir çıkış.” Yekta Güngör ÖZDEN

30 Ağustos 2013 Cuma

KAFESTEKİ KALP ANAYURT GAZETESİNDE


http://www.anayurtgazetesi.com/default.asp?page=yazar&id=20702

Anayurt Gazetesi Oğuz GÜLER'in bugünkü (29.08.2013) köşe yazısından alıntıdır:


         Bu güzel kitabın Adı; "Kafesteki Kalp"
“Kafesteli Kalp" kitabının yazarı Kezban Şahin Taysun, 2 Eylül 2013 Pazartesi günü Kanal B televizyonunda "Günce" adlı proğramda saat 18.30-19.00 arası kitabın içerik ve tanıtımını yapacak izlemenizi tavsiye ederim. Evet kız evladınız var ise onların neler yaşayabileceği veya nelere muhatap olacağı hep aklınıza takılır durur. Belki erkek olarak insan eşi yüzünden kendini sorgulamasada bayanlara sık sık yaptıkları yanlış olguları, onlara yaptığı anlamsızlıkları etrafımızda, basında malesef görmekteyiz. Kezban hanım kadınların çektiği acılara, baskılara dair özel bir roman yazmış. Fakülteden bir kaç alt dönemim olan Kezban Şahin Taysun sanırım mesleğinin dışında da kendini sosyal içerikli konulara adamış ve aşmış olduğu rahatça görülmektedir. Kadına dayalı sosyal bir konuyu eserinde işleyerek, kendi iç dünyası dışında etrafında olan gerçekleri sentezleyerek yazdığı kitabından dolayı kutlar başarılarının devamını dileriz. Benim yazı dilim ağır ve devrik cümlelerden kandini kurtarabilmiş değilim ama derlerki Mühendislik okuyanların Edebiyatı zayıftır olur bu doğru. Yazarın "Kafesteki Kalp" ve öncesindekiler bu fikri nötralize etmiş ve çok akıcı bir dil kullanılmış tebrik ederiz. Okuyunca her konuda bana katılacaksınız. Kitabın konusuna gelkirsek; "Bir kadın pek çok ayıbın günah keçisi gösterildiğinde, kendi doğrularını bulabilme ve uygulama konusunda ne kadar şanslı olabilir? Çözüm nedir? Ayıp olmasın diye, vicdani olmayan hazır doğruları kabul etmek midir yoksa kendine ayıp etmeden yaşamayı öğrenmek midir? Yaydan fırlayan bir ok gibi saplanır, kuru iftira! Üzerine değen kötü sözcüğün gölgesinde kıvrandığını algılarsın. Sana yakışmayan bir olayın içine çekilmişsindir. Onu uyduranlar kıvranmandan keyif alırlar. Parçalara ayrılmış çaresizliğin yaşatır onları. Kimse leke almak istemez aslında. Adın değişir, yeni sıfatlar alırsın! Kız kurusu Nesrin, kötü Alev, dul Sedife gibi. Üç kadın; Gülşen, Meriç ve Emine onları yok sayan hazır doğrular karşısında nasıl davranacaklardır? Gülşen, yolculuğu sırasında kendisine yöneltilen zor soruların yanıtlarını bulacak mıdır? Kafesteki Kalp okurları farklı bir yolculuğa davet ediyor. 224 sayfa olan eser, Ebat olarak 135mmx195mm, Karon kapak ve 2. hamur kağıda Nisan 2013'te Basılmış olup İBN sayısı olarak 97899446772 kodlu olan bu kitabı birçok kitapçıda bulmanız için bu ufak bilgileride sizlerle paylaştık,okumanızı dileriz.

29 Ağustos 2013 Perşembe

KAFESTEKİ KALP TRT RADYO1 HAYAT SAHNESİ'İNDE


KAFESTEKİ KALP, TRT RADYO1 HAYAT SAHNESİ POGRAMI'NDA.

Kezban ŞAHİN TAYSUN'un  kadın sorunları ile ilgili kitabı KAFESTEKİ KALP üzerine  TRT RADYO1 HAYAT SAHNESİ programında 27.08.2013 tarihindeki söyleşisini dinlemek için videoya tıklayınız.

23 Ağustos 2013 Cuma

KAFESTEKİ KALP Radyo ve TV'de :)





27 Ağustos 2013 Salı günü TRT Radyosunda, Radyo-1 "Hayat Sahnesi" Programı, Saat 13:45-14:30 da


2 Eylül 2013 pazartesi günü TV Kanal B'de GÜNCE programında saat 18.30-19:00 da kitabım Kafesteki Kalp hakkında konuşmak üzere konuk olacağım :)

9 Ağustos 2013 Cuma

BAYRAM KUTLAMASI


ESKİ BAYRAMLARDAN FAKLI OLARAK ÜLKE OLARAK  ZOR GÜNLER GEÇİRDİĞİMİZ ŞU GÜNLERDE ÇOCUKLARDAN MASUMİYET VE SEVİNÇ ÖDÜNÇ ALARAK ŞEKER TADINDA BİR BAYRAM DİLERİM.